loading

Het verhaal van Signed

Wij zijn Signed. En wij geloven in tweede kansen.
Oude afgedankte materialen gebruiken om authentieke, handgemaakte en persoonlijke
pronkstukken mee te maken: dat vinden wij nou leuk. En terwijl we dat doen maken we niet alleen voor jou iets bijzonders, maar werken wij ook aan een betere wereld zonder slavernij en mensenhandel. Want 10% van onze verkoop gaat naar IJM.
Happy Place
Happy Place
Onze werkplaats is onze happy place waar we schilderen, schuren, lijmen, knippen, creëren, plakken, schrijven, ontwerpen, zagen, aflakken, posten, vreugde dansjes doen, inpakken en verzenden!
Showen
Showen
Signed is vooral vertegenwoordigd op internet en op social media, maar als je onze Signs wilt vasthouden voor je ze koopt: wij staan op beurzen en onze collectie wordt ook verkocht in de Resource Area van Hillsong Church Amsterdam en Rotterdam.
Business Partner van IJM
Business Partner van IJM
Wij maken niet alleen mooie dingen. Terwijl wij dat doen strijden wij tegen slavernij en mensenhandel, want 10% van onze verkoopopbrengst gaat elke maand naar IJM.

De geschiedenis van Signed

Het begon allemaal in 2013. Na jaren te hebben gewerkt in HRM en het hoger onderwijs, kwam Petra thuis te zitten met een burnout. In die tijd voelde zij zich zo nutteloos en wilde ze ‘iets maken’. Gewoon met je eigen handen iets creëren. En zo kwam het dat ze oud hout haalde van de afvalberg van een hovenier, borden liet maken en er teksten op schilderde.

Woorden zijn altijd al belangrijk geweest in Petra’s leven. Woorden hebben kracht, moedigen je aan, herinneren je aan de waarheid en hielpen haar in die moeilijke tijd om de uitdagingen elke keer weer aan te gaan. En hoewel ze nog nooit woorden op hout had geschilderd (sowieso had ze geen ervaring met hout of schilderen), is ze maar gewoon begonnen. De keuze om oud hout te recyclen was ook duidelijk: oud hout heeft al een verhaal. Elk sign is uniek vanwege zijn geschiedenis. Elke nerf, kras, knoest of verkleuring vertelt een verhaal. Het raakte haar, zo is het in het gewone leven ook.

Je vindt jezelf door de uitdagingen die je tegenkomt. Juist de littekens, de knoesten en de barsten, maken je uniek en geven een bepaalde schoonheid. Als een sign een litteken heeft, moet je eromheen werken, net zoals in het leven. Je moet het nemen zoals het komt. Niet alles is perfect, maar juist dat maakt elk sign uniek, authentiek en speciaal.

De hobby groeide uit tot een bedrijf en in 2016 schreef Petra zich in bij de Kamer van Koophandel. Met hulp van Sanne is in 2018/2019 Signed doorgegroeid tot een creatieve notitieboekenhandel. In de zomer van 2019 is Signed met alle notitieboeken, atlassen en wegenkaarten, verhuisd naar de Wijkboerderij Nieuwland in Amersfoort. Daar hebben we nu een eigen werkplaats waar wij als Team Signed mooie dingen maken en hopelijk met onze steun aan IJM, de wereld een beetje beter maken. Team Signed bestaat op dit moment uit Petra, Tineke en Marieke. 🙂

Wij geloven in tweede kansen

Wij vinden het leuk om wat oud en weggegooid is in ere te herstellen. Of beter nog: te bevorderen tot pronkstuk!

Maar wat ons echt bezig houdt is dat wij het verschil willen maken. Miljoenen mensen leven als slaven op de wereld. Er zijn op dit moment meer slaven op de wereld dan ooit tevoren. En dat raakt ons. Mensenhandel is de snelst groeiende misdaad en de kans dat slachtoffers gered worden is slechts 1%. Verschrikkelijke statistieken: zo veel gebroken mensenlevens!

Wij willen iets doen tegen dit onrecht en daarom steunen wij met ons werk de strijd tegen mensenhandel en slavernij door onze maandelijkse steun aan International Justice Mission (IJM).

Tweede kans voor producten

Tweede kans voor producten

Al onze producten zijn gemaakt van gerecycled hout:
oude tuinbanken, schuttingen, meubels, pallets en uitgespeelde speelgoeddieren… wij geven wegwerphout en producten een tweede leven.

Tweede kans voor hoop

Tweede kans voor hoop

Wij geloven in de kracht van woorden.
Woorden om je aan te moedigen en je dagelijks te herinneren aan belangrijke waarheden. Onze signs herstellen hoop, omdat ze jou steeds herinneren aan de waarheid die belangrijk is voor jou.

Tweede kans voor mensenlevens

Tweede kans voor mensenlevens

Wij strijden voor een betere wereld. Samen met IJM strijden wij tegen mensenhandel en moderne slavernij en vechten wij voor herstel van levens: 10% van onze verkoopopbrengsten gaat direct naar IJM.

Login Account

Already a Rubnio Customer?

Invaild email address.

6 or more characters, letters and numbers. Must contain at least one number.

Your information will nerver be shared with any third party.